22.11.2024, 17:31
» » »

Вирощування та зберігання груш. Поради польских селекціонерів

Большие, вкусные груши

Безсумнівно груші виростити важче, хоча б тому що вони менш стійкі до заморозків і все ж нам дуже подобаються їх плоди з вишуканою, соковитою м'якоттю і унікальним ароматом. Куплений саджанець повинен розташовуватися в захищеному грунті, переважно на пагорбах (напрямку південь-північ). Грушам необхідний вологий родючий грунт, з кислотністю рН 6,2 - 6,7.

Якщо вирощувати їх на піщаних і не особливо родючих грунтів, необхідно встановити прилад для зволоження - радить провідний спеціаліст в Żurawica Farm Sadownicze. Вибирайте відповідне положення - без долини і западини, і, найкраще підходять захищені місця. Якщо виконувати навіть такий мінімум, необхідний для саджанця, він щедро принесе вам урожай

 

Як правильно лікувати дерево?

- Один з методів лікування є підрізування коренів дерева в землі або стовбурах або використання гормонів росту, щоб регулювати силу росту дерев.

Як збирати і зберігати плоди груші?

- Не чекайте, поки плоди стануть м'які на дереві. При падінні вони розбиваються і починають міняти колір із зеленого до блідо-зеленого, - говорить д-р Дороті з Інституту садівництва в Скерневицях. - Для зберігання, виберіть пізньостиглі сорти, осінні і зимові.

- Груші рекомендовано тримати при температурі близько 1 ° С протягом від одного тижня до трьох ... Потім доводять до кімнатної температури протягом 5-10 днів. Коли шкірка жовтіє і плоть буде м'якою - можна із задоволенням їсти. Якщо груші їсти прямо з холодильника вони будуть не такими смачними.

Груші слід тримати до січня. Рекомендується ставити їх поруч (наприклад на папері) в прохолодному місці, в підвалі, переважно при температурі + 1 ст. С (чим вище температура, тим швидше будуть дозрівати груші).

Які сорти груші варто вирощувати на своїй садовій дільниці?

- Такі, які стійкі до хвороб, інакше кажучи, нові сорти. Я б порекомендував зимовий сорт по імені "Давид". Чудово стійкий, ростуть не високими, володіють великими яйцевидно-овальними смачними плодами.

Категорія: Дендрологія | 2015-07-01 Автор: |
Переглядів: 1629 | Рейтинг: Публікація 5.0/5| Оцінили: 3
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: