25.4.2024, 11:14
» » »

Тварини які запасають на зиму корм

Які тварини запасають їжу на зиму

Які тварини роблять запаси на зиму?

Без запасів багатьом тваринам не пережити довгу зиму, і тварини навчилися завчасно проводити заготовки. Лише тільки стемніє і на полях затихне гул машин, зі своїх нір обережно виходять гризуни: миші, полівки, хом'яки тягнуть і тягнуть в свої підземні сховища краще, добірне зерно. До зими в кожній норі хом'яка буде акуратно складено по 3-4 кілограми. Коли вдарять холоди і поля покриються снігом, маленьким дармоїдам не потрібно буде виходити на поверхню. Тепло, ситно, а головне, безпечно.

Тварини, які запасають на зиму корм фото

Які тварини запасають їжу на зиму

Як білка готується до зими?

Білка одна з найбільш запасливих гризунів, вони працьовито запасаються запасами до перших холодів. Гриби, горіхи, жолуді є їх їжею яку вони ховають до зіме.Белкі такі, що збирають тільки добірну їжу не по зіпсовану всякими паразитами, проте пам'ять їх настільки погана, що вона може в легку забути місця своїх комор для припасів.

Як хом'яки готуються до зими?

Хом'яки. З наближенням осені хом'яки починають активно влаштовувати комори - готуються до зими. А більшість влаштовують їх прямо в роті, куди ховають корм за щоки. Ці тварини по праву вважаються самими запасливими.

Як борсук готується до зими?

Борсук теж готує свій будинок до зими. Будинок борсука - нора. Восени борсук ремонтує будинок, приносить суху траву, мох, листя і готує собі на зиму теплу і м'яку постіль. А ще борсук запасає собі їжу на зиму, сушить її і ховає в нору. Запасає він жолуді, насіння, коріння рослин. На зиму борсук засинає в своїй нірці.

Як бурундуки готуються до зими?

Бурундуки готуючи до холодів роблять запаси з кедрових горіхів і насіння, кілька відер їм вистачає на всю зіму.Оні можуть копати хоч цілий день нору для своєї їжі, проте ці нори часто піддаються нападу медведей.Зімой бурундуки можуть прокидатися що б перекусити і знову впадати в сон.Так запасів їм вистачає і для ранньої весни в той час коли іншим тваринам доводиться її вже шукати.

Як їжак готується до зими?

Їжак. До холодів їжакам треба накопичувати жир, а восени у їжаків мало їжі. У зимовій сплячці їжак проводить більше шести місяців. В цей час він нічого не їсть і не рухається. Спить він згорнувшись клубком, в лігві, під глибоким заметом, як під товстим, пухнастою ковдрою. І спить він так всю зиму, до весняного сонечка.

Як миші готуються до зими?

Мишеня підготовляє свою комору на зиму і наповнюють її зерном. Іноді мишки роблять свою комору прямо на полі і щоночі носять в неї зерна. Нора мишки має кілька входів, і в ній є «спальня» і кілька «комор». Взимку мишка спить тільки в холодну погоду, а в інші дні їй треба їсти, тому й запасає вона їжі дуже багато!

Як бджоли готуються до зими?

Бджоли починають робити запаси вже з весни. Тільки-но сонце пригріє грунт і навколо зарясніли перші квіти, вилітають на збір нектару і приступають до варіння свого бджолиного варення - меду. А приготувати його справа не легка: скільки сировини потрібно, та й кваліфікація кухарів повинна бути досить високою, інакше куховарство не вдасться.

Зібраний з квітів нектар містить 40-60 відсотків води. Бджоли повинні так його «уварити», щоб води залишилося не більше 20 відсотків. Здорова, сильна сім'я за сезон здатна зібрати 150-250 кілограмів меду, а це значить, що 180-350 літрів води повинно бути випарується. Це не легко. Добре, якщо погода стоїть тепла. При зниженні температури бджоли масами збираються на сотах і своїми тілами зігрівають їх.

Зовсім готовий мед перевантажується в спеціальне відділення, запечатується воском, і банку з варенням готова. Тут мед буде зберігатися до тих пір, поки не знадобиться бджолиної сім'ї. І якщо він добре приготований, то не заграє і не засахарітся.

Чому бджолине варення здатне зберігатися роками, вченим точно не відомо. Зазвичай винуватцями псування будь-яких продуктів, в тому числі варення і консервів, бувають мікроорганізми. Їх знищують тривалим кип'ятінням, а посуд щільно запечатують, щоб вони не змогли проникнути ззовні. Бджоли захищають мед, не вдаючись до кип'ятіння. Він містить речовини, згубні для мікроорганізмів. Цю властивість використовували в народній медицині: ще з давніх часів медом лікували рани.

Ще важче уберегти варення від грабіжників. Тож не дивно, що господарі пильно охороняють свій скарб. Варта у річка не дрімає. При найменшій небезпеці хмара захисників вилітає назустріч ворогу і, не шкодуючи власного життя, жалить його. Запах свежеоторванного жала служить сигналом до бою, він збуджує бджіл, приводить їх в лють, і горе тому, хто в цей момент виявиться поблизу вулика. Навіть ведмідь, клишоногий господар лісів, трапляється, відступає перед їх дружним натиском.

Здається, немає такої сили, яка б встояла проти бджіл. Але так велика спокуса поласувати медом, що сміливці знаходяться. Вдень і вночі, в спеку і в негоду, силою або хитрістю підбираються грабіжники до меду. Особливо страшні найменші - комахи. За ними просто не встежиш.

Як норка готується до зими?

Норки, теж займаються збором їжі на зиму, однак вони є хижаком і їх зимовий запас перевершує білячі в рази, їх запас це жаби, норки кусають їх в частину голови де скупчуються нерви тим самим жаби стають паралізовані, після опускають їх не глибоко на дно річки Так само вони запасають тушки птахів, гризунів, і риб не рідко крадучи їх у рибалок.

Як кроти готуються до зими?

Кроти тварини які харчуються комахами, і хоч вони маленького розміру це не заважає їх величезному аппетіту.За раз вони можуть з'їдати їжі стільки, скільки становить їх самих вес.Поетому без великих зимових запасів їм ні як, не обійтися, вони займаються заготівлею консервів з улюбленого харчування такого як дощові черві.Кроти, як і норки перекушують головний нерв обездвиживая черв'яків і перетягуючи їх в свої місця де вони можуть зберігатися всю зиму.

Як сорокопуди-жулани готуються до зими?

Хижакам заготовлювати корми набагато важче. Невеликі, трохи крупніше горобця, сорокопуди-жулани нанизують на шипи колючих чагарників жуків, ящерок, молоденьких жаб і сушать їх на сонці. Нікому не відомо, чи роблять вони це від надлишку кормів або дійсно запасають на чорний день. Саморобний пемікан - малоїстівна їжа. Робити справжні м'ясні консерви вміють далеко не всі.

Категорія: Тварини | 2018-01-28 Автор: |
Переглядів: 23382 | Рейтинг: Публікація 4.7/5| Оцінили: 3 | Коментарі: 5
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: