27.4.2024, 03:40
Головна » 2012 » مارس » 3 » Відзнака інституту ботаніки
Відзнака інституту ботаніки

Досить результативно працює гурток вищого рівня "Еколог" станції юних натуралістів, яким керує Кривоніс Валентина Василівна. Вихованці гуртка, як правило, учні 9-11 класів є членами учнівського наукового товариства Малої академії наук (МАН).

В цьому навчальному році п’ять вихованців Валентини Кривоніс стали призерами міського етапу захисту науково-дослідницьких робіт МАН і троє посіли призові місця на обласному етапі, це: Вербицька Ніна – 2 місце; Дольник Марина – 2 місце; Лаврененко Анна – 3 місце. Крім того, Вербицька Ніна виборола перше призове місце у обласному етапі екологічної олімпіади серед 27 претендентів з усієї Сумщини.

І ось нещодавно надійшла Грамота Інституту ботаніки ім. М.Г.Холодного Національної академії наук України за підписом директора наукової установи Мосякіна С.Л. на ім’я Малишок Марини, вихованки гуртка "Еколог". Цю грамоту Марина отримала за перемогу у Всеукраїнському етапі науково-освітнього проекту "Мікроскопічні водорості – показники екологічного стану довкілля" та проведену практичну роботу і змістовні результати дослідництва, які спрямовані на виконання науково-дослідницької теми "Різноманіття водоростей України" інституту ім. М.Г.Холодного НАН України.

Зокрема, Малишок Марина зі своїм керівником Кривоніс В.В. досліджували сопробний ступінь органічного забруднення річки Шостка та вивчали видовий склад мікроскопічних водоростей.

За здобуту перемогу в цьому проекті Малишок Марина також нагороджена іменною путивкою до Всеукраїнського табору "Юннат" Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді в м. Києві.
В свою чергу також відзначено подякою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді і керівника гуртка Кривоніс В.В. за теоретичну та практичну підготовку матеріалів науково-дослідницької роботи з теми: "Біоіндикація сопробності води річки Шостка за індикаторними водоростями".

Зав. еколого-натуралістичним відділом
Сумського обласного центру позашкільної освіти
та роботи з талановитою молоддю
Наталія Гайкова.
Переглядів: 1418 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 2
Всього коментарів: 1
mark пишет: | 2012-04-06 | 13:43 #1 Страница с комментарием مٌزعج
аватар отсутствует радий за такі високі успіхи шосткинських юннатів.
Like | +1
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: