20.4.2024, 02:53
Головна » 2016 » أوكتوبر » 30 » В місті Шостка відбувся екологічний семінар-практикум
В місті Шостка відбувся екологічний семінар-практикум

Сергій Корніенко вітає гостей форуму

На базі Шосткинської міської станції юних натуралістів 26 жовтня відбувся регіональний семінар-практикум з теми: «Залучення громадськості за спостереженням стану довкілля» для вчителів біології, географії, керівників гуртків і старшокласників, які займаються в системі Малої академії наук в галузі екології та біології. Серед гостей семінару були освітяни з міст Середино-Буда, Новгород-Сіверський, Глухів, Кролевець, Конотоп.

Ініціаторами проведення даного заходу виступили керівництво Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський» та станції юних натуралістів. Мета проведення форуму – координація спільних зусиль зацікавлених державних установ і громадських організацій у моніторингу стану довкілля на території Деснянського біосферного резервату ЮНЕСКО, який розташований в басейні річка Десна на території Сумської і Чернігівської областей.

Семінар відкрила заступник міського голови Ніна Сиваєва, яка привітала учасників і гостей, а також розповіла про сьогодення нашого міста, його проблеми і здобутки. Вона привернула увагу до нагальних екологічних проблем сьогодення. Заступник начальника управління освіти Шосткинської міської ради Любов Волошко проінформувала присутніх про систему освіти міста і подякувала ініціаторам семінару за його проведення у Шостці на базі еколого-натуралістичного позашкільного закладу.

Сергій Корнієнко, директор станції юних натуралістів, презентував гостям навчально-виховну діяльність свого закладу та привернув увагу присутніх до природоохоронної та екологічної роботи педагогічного і учнівського колективів закладу. Пленарну частину семінару розпочали заступник директора, головний природознавець НПП «Деснянсько-Старогутський» Сергій Кубраков та заступник директора по науковій роботі, екоосвіті та рекреації НПП «Деснянсько-Старогутський»  Галина Степаненко. Вони, зокрема, розповіли про існування та діяльність Національного парку та Деснянського біосферного резервату. У їх доповідях мова йшла про координацію дій державних установ і громадських організацій та учнівської молоді, направленої на охорону природних об’єктів резервату, вивчення екологічних проблем та активізацію еколого-освітньої роботи серед населення.


Сергій Панченко ініціює відкриття біошколи


Кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник НПП «Деснянсько-Старогутський» Сергій Панченко довів присутнім перспективи організації і проведення у літній період біологічної школи для старшокласників міст Середино-Буди, Шостки, Новгород-Сіверського, Кролевця та Конотопу на базі Новгород-Сіверського районного будинку дитячої та юнацької творчості. Доповідач впевнений, що це дасть можливість активізувати наукову діяльність відповідним фахівцям та організувати на високому методичному рівні науково-дослідницьку роботу старшокласників в галузі екології та біології. Доповідач зазначив, що початок цій роботі покладено завдяки тісній співпраці адміністрації національного парку з Новгород-Сіверським районним відділом освіти. Саме про цей напрям роботи у своєму виступі доповіла Світлана Біла, начальник відділу освіти Новгород-Сіверської райдержадміністрації Чернігівської області. Вона цілком підтримала ініціативу Сергія Панченка про організацію роботи біологічної школи для учнівської молоді з інших міст Сумщини і, зокрема, міста Шостки.

 

Виступ Андрія Міськова

Пленарна частина семінару відбувалася у двох секціях. Для учнівства провідним фахівцем з рекреації НПП «Деснянсько-Старогутський» Андрієм Міськовим було організовано заняття щодо методики проведення моніторингу за довкіллям та перегляд колекції лишайників і деревних рослин парку. Старшокласники також переглянули короткометражні відеофільми і відео репортажі про діяльність Національного природного парку та Деснянського резервату.

По завершенню семінару було сформовано робочу групу з підготовки проекту з організації біологічної школи. У фойє станції юних натуралістів розгорнуто пересувну виставку інформаційних банерів щодо структури Деснянського біосферного резервату ЮНЕСКО. Дана виставка працюватиме до 4 листопада. Її можуть відвідати всі бажаючі: як дорослі, так і учнівська молодь.

 

Оксана Гутянко,

методист станції юннатів.

Переглядів: 1541 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 1
Всього коментарів: 1
Александр Ризун пишет: | 2016-10-30 | 16:56 #1 Страница с комментарием
аватар отсутствует Экология - самое важное направление для людей. Без нее не будет и жизни, так как люди сами себя потравят.
Like | +1
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: