29.3.2024, 15:23
Головна » 2017 » ديسمبر » 2 » За круглим столом прийнято рішення щодо організації біологічної школи
За круглим столом прийнято рішення щодо організації біологічної школи

станція юннатів м. Шостка

Нові форми і методи організації науково-дослідницької та експериментальної роботи серед учнівської молоді в галузі біології обговорили науковці НПП "Деснянсько-Старогутський" та освітяни з міст Шостка та С. Буда, Конотоп, Новгород-Сіверський та Кролевець.

шосткинські юннати

У роботі круглого столу взяли участь також і старшокласники шкіл нашого міста. З вітальним словом до зібрання звернулись секретар Шосткинської міської ради Олена Чанцева-Коваленко та заступник начальника управління освіти Любов Волошко, які підкреслили роль Шосткинської міської станції юних натуралістів як ініціатора та координатора еколого-натуралістичної освіти учнівської молоді Шостки та її населення. 

У своєму виступі директор станції юннатів, Сергій Корніенко схвально відізвався на результати плідної співпраці науковців НПП та позашкільного закладу і висловився за підтримку організації біологічних шкіл для вмотивованих вихованців гуртків закладу і учнів шкіл, які бажають займатися науково-дослідницькою роботою в польових умовах. Про це також наголосила і заступник директора НПП "Деснянсько-Старогутський" Галина Степаненко. Вона, зокрема, зупинилась на ролі парку в екологічній освіті та залученню громадськості до спостереження за станом довкілля. 

Виступ Світлани Білої, начальника відділу освіти Н.-Сіверської райдержадміністрації був присвячений питанню організації біологічної школи на теренах Новгород-Сіверщини оскільки частина території району входить до біосферного резервату з її неповторними природними ландшафтами. Це дає можливість організовувати не тільки відпочинок для дітей а і залучати їх до науково-дослідницької роботи. 

Сергій Панченко, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник НПП "Деснянсько-Старогутський" висвітлив питання щодо підсумків та перспектив діяльності біологічної школи "Деснянська ліга натуралістів".

Оксана Кохановська

Обговорення даного питання також взяли участь директор районного будинку дитячої творчості Анатолій Жоров, керівник методичного об'єднання вчителів біології міста Шостки, Наталія Пилипенко та методист станції юннатів Оксана Кохановська. 

Практична частина круглого столу для педагогів, яку провів Сергій Панченко, була присвячена питанню основам організації дослідницької роботи, постерній сесії та картуванню популяції рідкісних видів рослин. Для учнівства було презентовано методику дослідження орнітофауни з демонстрацією відеоматеріалів, яку провів науковий співробітник НПП Сергій Галущенко.

Відкриття біологічної школи

При підведенні підсумків роботи круглого столу було прийнято рішення щодо організації в літній період біологічної школи для учнів старших класів з міст Шостки, Кролевця, Новгород-Сіверського на базі районного будинку дитячої творчості де є відповідна інфраструктура та розташований візит цент біосферного резервату "Деснянсько-Старогудський".  

Переглядів: 1599 | Дата: Рейтинг: 4.5/5| Оцінили: 6
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: