27.7.2024, 03:34
Головна » 2012 » مايو » 3 » Внесок у створення Всеукраїнського саду лікарських рослин
Внесок у створення Всеукраїнського саду лікарських рослин

З 25 по 27 квітня 2012 року група шосткинських юннатів на чолі з методистом закладу Гутянко Оксаною Олександрівною у відповідності до офіційного запрошення перебували в Національному Еколог-натуралістичному центрі учнівської молоді міста Києва.

Метою цієї поїздки була участь вихованців у трудовій акції з закладання на території НЕНЦу Всеукраїнського саду лікарських рослин приуроченої Дню довкілля в Україні та Міжнародному Дню Землі. Юннати з собою до Києва привезли понад 40 саджанців багаторічних лікарських рослин таких видів як: герань кров’яна червона, парило звичайне, живокіст, буквиця лікарська, монарда. Ці рослини юннати разом з київськими колегами висадили у відділку лікарських рослин. Тож не даремно, що наших вихованців запросили на цю акцію, оскільки керівництву НЕНЦа відомо, що колекція цілющих рослин Шосткинської станції вважається однією з кращих в Україні.

Щорічна клопітка робота педагогів та вихованців на навчально-дослідній земельній ділянці по закладанню дослідів з розмноження, введення в культуру дикорослих видів та акліматизація інтродуцентів дали можливість створити колекцію з 45 видів представників цілющої флори.
Відтепер ці незвичайні рослини з шосткинщини будуть зростати в Києві у Всеукраїнському саду лікарських рослин.

Всі учасники акції отримали іменні подяки та почесну грамоту для станції юних натуралістів від директора Національного Еколого-натуралістичного центру Володимира Вербицького, а також взяли участь у роботі круглого столу та культурній і екскурсійній програмах. Діти відвідали ботанічний сад Імені академіка Гришка, музей води та ознайомились з історичними пам’ятками столиці.

Культорганізатор станції юних натуралістів Остапенко Л.В.
Прикріплення: صورة 1
Переглядів: 1365 | Дата: Рейтинг: 3.0/5| Оцінили: 4
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: