25.4.2024, 22:58
Головна » 2014 » يناير » 8 » Відбулося природниче змагання "Мисливці за знаннями"
Відбулося природниче змагання "Мисливці за знаннями"

Природне середовище було, є і буде незмінним партнером людини в її повсякденному житті. Ми черпаємо із скриньки природи всі наші багатства. Природа, її краса і велич залишаються нашим головним скарбом, нашою святинею, якій непідвладні час, мода…

Екологічна культура – культура всіх видів людської діяльності, так чи інакше пов’язаних з пізнанням, освоєнням і перетворенням природи; складається із знання та розуміння екологічних нормативів, усвідомлення необхідності їх виконання, формування почуття громадянської відповідальності за долю природи, розробки природоохоронних заходів та безпосередньої участі в їх проведенні.

Свідоме засвоєння й оволодіння екологічною культурою має розпочинатися ще з дитинства, одночасно з засвоєння положень загальної культури. Тому головним завданням сьогодення є виховування школярів у дусі любові до рідної природи, охорони навколишнього середовища.

Початкова школа – початкова ланка формування екологічної культури, екологічного мислення, засвоєння екологічних знань. Саме тому педагоги шосткінської міської станції юних натуралістів направляють свої зусилля на формування мислення та екологічної культури, ставлячи за мету навчити молоде покоління жити за законами природи, домогтися, щоб почуття особистої відповідальності за все живе на Землі, турбота про збереження природи стали рисами характеру кожної людини.

У закладі налагоджена тісна співпраця з багатьма школами та педагогами в системі природничо-біологічної освіти. З цією метою в закладі постійно проводяться різноманітні заходи на природничу тематику для різновікової категорії вихованців. Так, 21 листопада на базі нашого закладу відбулося конкурсне змагання "Мисливці за знаннями" між 2-А та 2-Б класами ШЗШ№7 (класоводи Лесенко Т.П., Калініченко А.М.), учні яких є вихованцями гуртків станції юннатів.

Метою конкурсного змагання було: зосередити увагу вихованців на вивчення природи рідного краю та розвивати їх пізнавальну життєву активність. А також навчити школярів правильно поводитися на природі та нагадати, що тільки світогляд урятує красу нашої спільної домівки під назвою планета Земля.

В ході заходу учні мали можливість продемонструвати свої знання з природознавства та екології. Необхідно відмітити, що всі конкурсні завдання побудовані в цікавій ігровій та пізнавальній формі та відповідали віковій категорії учасників. Тому діти із задоволенням виконували поставлені завдання, знаходили шляхи вирішення екологічних задач.

Переможцями конкурсного змагання "Мисливці за знаннями" визнані найактивніші природолюби – команда "Знайки" 2-Б класу. Вітаємо переможців і активних учасників конкурсного змагання і бажаємо їм подальших перемог під час проведення зимового та весняного турів конкурсного змагання "Мисливці за знаннями", що будуть проводиться на станції юних натуралістів.

Культорганізатор станції юних натуралістів
Людмила Остапенко
Переглядів: 1009 | Дата: Рейтинг: 3.7/5| Оцінили: 3
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: