20.4.2024, 06:03
Головна » 2014 » يونيو » 19 » В Сумах відбувся конгрес "Нащадкам – квітучу планету!"
В Сумах відбувся конгрес "Нащадкам – квітучу планету!"

Нещодавно в місті Суми на базі Сумського національного аграрного університету відбувся фінальний етап обласного екологічного конгресу "Нащадкам – квітучу планету!", на який зібралося близько 60 дітей 12-16 років майже з усіх районів області.

Даний конгрес проводиться 1 раз у чотири роки з метою активізації екологічного руху в області, вивчення стану навколишнього природного середовища і пошуку шляхів його поліпшення, формування екологічної культури учнівської молоді, привернення уваги місцевої влади, державних та громадських організацій до локальних екологічних проблем.

 

Наше місто в області представляли вихованці гуртка "Юні охоронці природи" Шосткинської міської станції юних натуралістів, учні 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №11 Сидоренко Олеся, Єськов Артем і Малявко Анна. Відповідно до програми конгресу його учасники брали участь у роботі секцій "Екологія рослин", "Екологія тварин" і "Природоохоронні території".

 

Шосткинські юннати гідно презентували результати своєї експериментально-дослідницької роботи в галузі ботаніки і зоології, про що свідчить здобуте вихованкою гуртка Сидоренко Олесею ІІ місце в секції "Екологія тварин". Вона відмінно захистила роботу "Чисельність видів герпетофауни в деяких біотопах національного природного парку "Деснянсько-Старогутський" й отримала грамоту і приз. Керівники делегацій були запрошені до участі у "круглому столі" з теми "Методичний супровід екологічної та природоохоронної діяльності творчих учнівських об’єднань: сучасний стан та перспективи розвитку". Шосткинську станцію юних натуралістів в обговоренні теми представляла методист закладу Кривоніс Валентина Василівна. Вихованці, педагоги та адміністрація закладу висловлюють велику подяку за допомогу в організації участі делегації м. Шостки в екологічному конгресі народному депутату України Молотку І.Ф. та адміністрації ВАТ "Шосткинський хлібокомбінат" в особі Непомнящего О.В.

 

Зав. еколого-природознавчим відділом станції юних натуралістів Кривоніс В.В.
Переглядів: 1113 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 2
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: