25.4.2024, 19:10
Головна » 2017 » سبتمبر » 26 » Шосткинські юннати взяли участь у Орнітологічній експедиції
Шосткинські юннати взяли участь у Орнітологічній експедиції

 Шосткинські юннати

Нещодавно вихованці гуртка “Екологічна біохімія” на чолі з керівником Амельченко Мариною Анатоліївною вдруге взяли участь у орнітологічній експедиції, яка проводилась у заплаві річки Десна, на території Національного природного парку “Деснянсько- Старогутський”.

Данний екологічний захід організував науковий співробітник НПП “Деснянсько-Старогутський” - Галущенко Сергій Володимирович, з метою здійснення моніторингу за ранньоосінньою міграцією птахів, які зустрічаються в цій місцевості. Серед представників орнітофауни заповідної території парку зустрічається і чимала кількість хижих мігруючих птахів, серед них: канюк звичайний, змієїд, бджолоїдка, малий яструб, підорлик малий. Саме за цими видами учасники експедиції мали можливість спостерігати за допомогою спеціальних біноклів.

Юннати міста Шостка

Окрім хижих птахів юннати виявляли розповсюджені види, такі як біла та жовта плиски, коноплянка, кропив'янка, чорний та співочий дрізд, вільшанка, лазарівка, ластівка сільська, луговий чекан, шпак. Було виявлено і рідкісні види птахів: щеврик лісовий, бекас, кулики Фіфі, сіра чапля.

Практичні заняття-спостереження, які особисто проводив С.В.Галущенко включали ранкові та вечірні спостереження за міграцією птахів.

Вихованці гуртка Мажар Діана та Коротченко Дарія мали можливість ознайомитись з методикою спостережень “Кумарі”, а також фіксували виявлені види птахів, їх кількісний склад та відрізняли їх голоси. Під час експедиції організовувались заняття з визначення висоти та напрямів польоту птахів.

Вихованці СЮН м. Шостка

Матеріали досліджень опрацьовувались та узагальнювались. У подальшому вони будуть використані для створення бюлетеня моніторингу мігруючих птахів північно-західної частини Сумської області.

Юннати за наслідками моніторингу вже розпочали підготовку звітних матеріалів з дослідження за птахом року 2017 - канюком звичайним. Оформлену роботу мають надати на Всеукраїнський конкурс “Птах року”.

Переглядів: 1719 | Дата: Рейтинг: 4.7/5| Оцінили: 6
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: