28.3.2024, 19:33
Головна » 2018 » فبراير » 28 » Шосткинські юннати відзначили «День зимуючих птахів»
Шосткинські юннати відзначили «День зимуючих птахів»

Шосткинські юннати відзначили «День зимуючих птахів»

Традиційно в лютому місяці на шосткинській міській станції юних натуралістів організовуються тематичні заходи з нагоди Всесвітнього дня зимуючих птахів. Не став виключенням і лютий 2018 року. З метою активізації дослідницької, пізнавальної та природоохоронної діяльності у більшості гуртків відбулись різноманітні тематичні заходи пов’язані з птахами, які зимують в нашій місцевості. Так, зокрема, у гуртках початкового навчального рівня «Юні друзі природи» (керівник Бадрак О.В.), «Природа навколо нас» (керівник Гутянко О.О.), «Юні знавці рослин» (керівник Амельченко М.А.) були проведені біт-заняття у формі гри та конкурси «Знавців природи» з тематики: птахи. У гуртку «Природа і творчість» відбувся конкурс на кращий малюнок про зимуючих птахів нашої місцевості.

заняття на станції юннатів

Для вихованців гуртків основного та вищого навчального рівнів «Екологічна біохімія» (керівник Амельченко М.А.), «Юний зоолог» (керівник Бадрак О.В.), «Основи екологічних знань» (керівник Остапенко Л.В.) були організовані уроки-лекції на тему «Видовий склад зимуючих птахів Північно-Східного Полісся» за участю орнітолога Деснянсько-Старогутського НПП Сергія Галущенка.

В рамках відзначення Дня зимуючих птахів також було проведено конкурси на кращу годівницю для птахів, на кращий фенологічний щоденник спостережень за птахами. Активні учасники відзначені дипломами станції юннатів. До всіх заходів залучались і активні батьки вихованців.

Операцію «Підгодуй птахів взимку» вирішено продовжити до першої декади березня у зв’язку із погодними умовами.

Переглядів: 1642 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 1
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: