29.3.2024, 00:28
Головна » 2016 » يونيو » 27 » Шосткинські юннати – учасники екологічного форуму
Шосткинські юннати – учасники екологічного форуму

Шосткинські юннати

Нагальною проблемою сьогодення є подолання кризових екологічних явищ в суспільстві. Одним із ефективним шляхів вирішення цієї проблеми є  екологічна освіта всіх верств населення  та  формування екологічної свідомості , що забезпечить відповідальне ставлення  людства до довкілля.

Особливу увагу у впроваджені екологічної освіти на сучасному етапі слід приділяти підростаючому поколінню. Саме з цією метою нещодавно у Києві відбувся Всеукраїнський збір лідерів дитячих і екологічних парламентів. У вище зазначеному заході взяли участь і активні вихованці гуртків станції юних натуралістів: Довбиш Олег, Літкевич Софія, Мозгова Анастасія, Мурашко Крістіна, Шалда Ольга на чолі з керівником гуртка Амельченко Мариною Анатолієвою.

Шосткинські юннати на цьому форумі представляли дитячий екологічний парламент свого закладу, як представники Сумської області. У роботі екологічного форуму брали участь представники з 22 областей України і міста Києва.

В рамках заходу був проведений круглий стіл «Діяльність осередків Дитячого екологічного парламенту України», де юні парламентарі доповідали про природоохоронну роботу регіональних осередків ДЕП, ділились та обмінювались досвідом. До роботи круглого столу долучились: Самойленко Юрій Іванович – народний депутат Верховної Ради України ІІІ скликання, голова Української екологічної асоціації «Зелений світ» та Пустовіт Наталія Афанасіївна – завідувач кафедри методології освіти для сталого розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерства екології та природних ресурсів України.

Під час з`їзду лідерів ДЕП також були проведені: флешмоби, профільні майстер-класи; конкурсні змагання ерудитів; вечір патріотичної пісні «З Україною в серці!»; майстерня подарунків «Частинку дитячого тепла – захисникам держави». Діти відвідали Національний музей історії України, Національний музей «Чорнобиль», Київський національному академічний театр оперети, Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка та ін.

  Флешмоб

За термін перебування в Києві шосткинські юннати зуміли налагодили дружні стосунки та обмінятись досвідом роботи з учнями інших областей, а також творчо заявити про себе у конкурсі вечір патріотичної пісні «З Україною в серці!»

          «Ця поїздка дала нам творче натхнення, працювати і надалі в екологічному напрямку, а саме у питаннях екологічної просвіти та діяльності дитячого екологічного руху нашої області», - говорить керівник групи Амельченко М.А.

Юні парламентарі запрошують всіх не байдужих та творчих учнів, які хочуть брати безпосередньо участь у вирішенні екологічних проблем нашого міста, залучатись в новому навчальному році до роботи дитячого міжшкільного екологічного парламенту, який працює на станції юних натуралістів. Діти впевнені, що разом - ми зможемо подолати не одну екологічну проблему!

 

Переглядів: 1289 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 3
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: