29.3.2024, 19:00
Головна » 2012 » يونيو » 21 » Результативна участь у першому Всеукраїнському семінарі-практикумі з ботаніки
Результативна участь у першому Всеукраїнському семінарі-практикумі з ботаніки
Україна

 

Шосткинським юннатам випала честь представляти нашу Сумську область на Першому Всеукраїнському семінарі-практикумі з ботаніки. Його організаторами виступили Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, Криворізький ботанічний сад Національної академії наук України, головне управління освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Такий захід для учнівської молоді в Україні проводиться вперше. Його мета – виявлення та розвиток творчих здібностей обдарованих дітей, пропагування науково-дослідницької та експериментальної роботи серед учнівської молоді в галузі екології і ботаніки. Основними завданнями практикуму організатори визначили такі напрями як залучення учнівської молоді до вирішення екологічних проблем, активізація природоохоронної діяльності, проведення ботанічних досліджень, розвиток дбайливого ставлення до природи, поліпшення ефективності роботи в гуртках ботанічного напряму.

Семінар-практикум відбувався в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області на базі місцевого ботанічного саду та заповідного ландшафтного заказника "Балка Північна Червона". До числа учасників семінару-практикуму увійшли учні шкіл – вихованці позашкільних закладів майже з усіх куточків України, представники 17 областей. Це учнівська молодь, яка займається науково-дослідницькою роботою, бере участь у експедиціях, ботанічних практиках і має певний власний практичний досвід роботи з ботаніки, екології, дендрології та зеленої архітектури.
Керівництво Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю рекомендувало направити на цей захід саме представників Шосткинської станції юннатів, оскільки в закладі триває результативна робота з реалізації власного довготривалого науково-освітнього проекту "Рідкісні і малопоширені декоративні дерева і кущі – до парків і скверів міста Шостки". І таке рішення себе виправдало – шосткинці гідно представили свої матеріали в Кривому Розі та, у відповідності до завдання конкурсу, розробили проект з озеленення промислових міст. Робота наших вихованок Малишок Марини (учениці 10 класу ШНВК-ліцею) та Малявко Анни (учениці 8 класу ШЗШ№11) посіла почесне перше місце. Не дивлячись на важку конкурентну боротьбу між командами Рівного, Кіровограду, Миколаєва та Запоріжжя шосткинці виявились кращими. Значна заслуга в цій перемозі належить і керівникові делегації Кривоніс Валентині Василівні, завідуючій екологічним відділом станції юних натуралістів міста Шостки, яка підготувала дітей та постійно підтримувала і консультувала їх в ході роботи семінару-практикуму.

Програма семінару-практикуму була цікавою та надзвичайно насиченою. Вона складалась з польових практик в ботанічному саду та ландшафтному заказнику, конкурсу-захисту екологічних проектів, різноманітних екскурсій по місту Кривий Ріг, відвідувань кар’єру по видобутку залізної руди, музею Геології та Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат".

Шосткинські юннати залишились надзвичайно задоволеними участю у першому Всеукраїнському семінарі-пратикумі з ботаніки, де здобули призи і почесні грамоти, отримали додаткові знання і практичні навички, а саме головне – задоволення від знайомства з Криворіжжям, де потоваришували з новими друзями.

 

 

Директор станції юнната
С.Корнієнко

 

 

Переглядів: 1382 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 1
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: