26.4.2024, 07:32
Головна » 2018 » ديسمبر » 13 » Соціально-освітній проект "Голос крові: ми – Українці"
Соціально-освітній проект "Голос крові: ми – Українці"

З метою залучення дітей та учнівської молоді до активних форм пошуково-дослідницької, історико-краєзнавчої, волонтерсько-благодійної діяльності в Сумській області з січня 2017 року по 2021 рік започатковано обласний соціально-освітній проект «Голос крові: ми – Українці»

До реалізації зазначеного проекту долучились освітні позашкільні заклади нашого міста.

Шостка юннати

Значну увагу в організації освітнього і виховного процесу приділяється національно-патріотичному вихованню. Педагогічний колектив Шосткинської міської станції юних натуралістів значну увагу в організації освітнього і виховного процесу приділяє національно-патріотичному вихованню.

У закладі було підготовлено та проведено 16 масових заходів, серед яких 8 тематичних свят, 2 волонтерські акції, 4 тематичні виставки та дві пошуково-дослідницькі експедиції еколого-краєзнавчого спрямування.

В рамках проекту вихованці гуртків вищого навчального рівня взяли участь у обласному форумі «Природа ̶ національне багатство України» де посіли друге місце.

На станції стало традицією організовувати волонтерські благодійні акції «Тепло долонь і серця ̶ захисники України» під час яких вихованці виготовляють вітальні листівки, малюнки для воїнів, які захищають країну на сході, а також готують пакети чаїв з цілющих лікарських рослин вирощених та зібраних влітку.

Посилки передають волонтерам, які доставляються на фронт.

Налагоджена тісна співпраця станції юннатів з Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України». Вихованці закладу разом з ліквідаторами аварії на ЧАЕС виконують роботи по впорядкуванню і озелененню території скверу біля пам’ятника «Героїв Чорнобиля».

Також проводяться зустрічі дітей з особами, які безпосередньо брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС у 1986 році. Значна просвітницька робота в рамках проекту проводиться на базі музею народознавства та етнографії «Світлиця», який створено на станції юннатів. Тут проводяться тематичні історико-краєзнавчі екскурсії, національно-родинні свята «Без роду немає народу». Позитивними є те, що майже до усіх заходів проекту у яких беруть участь вихованці долучаються і їх батьки.

 

Переглядів: 4970 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 1
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: