27.7.2024, 11:45
Головна » 2017 » مايو » 31 » На території СЮН створено ділянку рослин-імуностимуляторів
На території СЮН створено ділянку рослин-імуностимуляторів

Рослини імуностимулятори


З метою вивчення та введення в культуру рідкісних і типових видів місцевої флори, особливо тих, які належать до групи імуностимулюючої дії, на Шосткинській станції юних натуралістів створено колекційну ділянку цих представників рослинного світу. Рослини-імуностимулятори та сировина з них все більше цікавить місцеве населення як альтернатива хімічним фармацевтичним засобам.

Така зацікавленість обумовлена в першу чергу факторами зовнішнього середовища, сучасним ритмом життя, неправильним застосуванням медикаментів, стресами, хронічними хворобами, неправильним харчуванням та екологією. Тому досліди з введення їх в культуру дозволяють не лише задовольнити потреби у збиранні лікарської сировини з вирощених рослин, але й зберегти біологічне різноманіття в природних біотопах.

Протягом багатьох століть люди використовували всілякі трави для лікування, а у сучасному індустріальному суспільстві ми використовуємо для медичних цілей набагато менше природної сировини ніж наші предки. У давнину не було готових препаратів для імунної системи, людство лікувалося лише тим, що давала природа. Основна перевага рослин в тому, що вони впливають на організм дбайливо і доступні в будь-який час року. Рослинними імуностимуляторами користуються абсолютно всі народи, що населяють нашу землю. Ці рослини зміцнюють імунну систему людини, яка є унікальною системою організму.

Лапчатка


Підвищення імунітету — це природне джерело здоров’я, яке допомагає безпечно і ефективно відновити імунну систему і впоратися з різними захворюваннями та попередити згубну дію збудників інфекційних хвороб.

Лікарські рослини в природі завжди були об’єктом заготівлі не одну сотню років і щоразу мали можливість самовідновлюватись. Але, на жаль, протягом останніх десятиліть антропогенний вплив на довкілля швидко посилився. Змінилися цілі природні ландшафти, від чого змінився і видовий склад рослин. Це призвело до зникнення багатьох представників рідкісної флори, а ті, що залишились, опинились у розряді зникаючих.

Юні дослідники констатують, що кількість рідкісних лікарських рослин в природних біотопах передмістя Шостки невпинно зменшується. 

Переглядів: 1568 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 2
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: