25.4.2024, 16:57
Головна » 2018 » فبراير » 3 » На станції юннатів відбулась науково-практична конференція
На станції юннатів відбулась науково-практична конференція

Всесвітній день водно-болотних угідь святкується щороку 2 лютого з метою поширення знань щодо важливості водно-болотних угідь для людства на планеті. Кожного року обирається тема для концентрації уваги на важливих функціях, які виконують водно-болотні угіддя.

З цієї нагоди на Шосткинській міській станції юних натуралістів відбулась науково-практична конференція з питань збереження та сталого використання водно-болотних угідь.

Участь у конференції взяли науковці Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський», вчителі біології, учні еколого-біологічних класів шкіл міста Шостки, педагоги станції юних натуралістів та вихованці гуртків закладу.

В ході пленарної частини конференції було презентовано доповідь заступника директора НПП «Деснянсько-Старогутський» Галини Степаненко «Водно-болотні угіддя для збалансованого розвитку міст» та директора станції юних натуралістів Сергія Корнієнка «Заплава Десни» – перлина природи рідного краю». З доповідями також виступили: науковий співробітник НПП з орнітології Сергій Галущенко на тему «Захист птахів водно-болотних угідь в рамках Рамсарської конвенції», та провідний фахівець з рекреації НПП Андрій Міськов з теми «Водно-болотне угіддя міжнародного значення «Заплава Десни».

Під час роботи конференції піднімались питання з активізації просвітницької діяльності серед населення з метою збереження і сталого використання водно-болотних угідь, а також організації екологічних акцій з прибирання заповідних територій. Крім того в ході конференції прийнято рішення щодо організації науково-дослідницької роботи з старшокласниками еколого-біологічних класів та науковцями НПП «Деснянсько-Старогутський» на території водно-болотного угіддя міжнародного значення «Заплава Десни».

Учасники конференції також мали можливість оглянути виставку світлин зазначеного об’єкту та експозицію інформаційних банерів про водно-болотні угіддя.

Переглядів: 1562 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 3
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: