25.4.2024, 08:34
Головна » 2019 » فبراير » 5 » Міжрегіональний форум «Деснянська ліга натуралістів»
Міжрегіональний форум «Деснянська ліга натуралістів»

Міжрегіональний форум «Деснянська ліга натуралістів»

28 та 29 січня на базі краєзнавчого музею та станції юних натуралістів міста Шостка відбувся міжрегіональний форум еколого-натуралістичного напряму «Біологічна школа «Деснянська ліга натуралістів»: набутки та перспективи. Метою форуму було визначення концептуальних засад діяльності біологічної школи «Деснянська ліга натуралістів» в контексті теоретичних та практичних аспектів пізнання особливостей науково-дослідницької роботи. В даному заході взяли участь керівники наукових відділів природоохоронних установ Національних природних парків Деснянсько-Старогутського та Гетьманського, керівники закладів освіти міст Кролевця та Новгород-Сіверського, юннати та педагоги станції юних натуралістів а також учнівська молодь і вчителі шкіл міста.

Робота форуму почалася в краєзнавчому музеї з презентації Деснянського біосферного резервату, модераторами якої виступили Галина Петрівна Степаненко, заступник директора НПП «Деснянсько-Старогутський», та Сергій Михайлович Панченко, начальник наукового відділу Гетьманського НПП. Далі було проведено пленарне засідання на базі станції юннатів, де були розглянуті питання щодо упровадження нових регіональних і місцевих дослідницько-експериментальних проектів, орієнтованих на потреби «біологів-експериментаторів» в рамках біологічної школи «Деснянська ліга натуралістів».

Другий день еколого-натуралістичного форуму відзначився проведенням інтерактивного спілкування з теми «Біологічна школа як вимір об’єктивної оцінки рівня своєї біологічної компетенції». В даному заході взяли участь члени біологічної школи «Деснянська ліга натуралістів» і учні шкіл міста, що займаються в секції МАН з біології, екології, а також члени гуртка «Прикладна ботаніка» Конотопської МАН. Був проведений обмін досвідом з питань роботи біологічних шкіл та екологічних таборів в межах Сумської та Чернігівської областей під час літніх канікул, а також розглянуто питання по інвазійнім видам рослин і можливостям їх дослідження школярами та студентами, під час якого презентував свою біологічну колекцію інвазійних рослин Ілля Чернишов, вихованець гуртка «Прикладна Ботаніка» Конотопської МАН.

На завершення форуму учасники обмінялися досвідом і враженнями від перебування в літніх біологічних школах, і визначили свої подальші плани на майбутнє.

Переглядів: 3389 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 2
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: