18.4.2024, 11:48
Головна » 2011 » مارس » 25 » Ми відповідаємо за тих, кого приручили
Ми відповідаємо за тих, кого приручили
Ми відповідаємо за тих, кого приручили - Маленький Принц


У загальноосвітній школі № 11 пройшла благодійна акція "Допоможемо мешканцям живого куточка". На прохання вихованців і керівника гуртка "Юний зоолог" станції юних натуралістів подібні акції відбулися і в окремих класах школах міста № № 1, 5, 7, ліцею.

Юннати звернулися до школярів проявити гуманність і допомогти кормами тваринам, які містяться в зоолабораторіі "Куточок живої природи".
Як відомо, на станції юних натуралістів в куточку живої природи міститься досить велика кількість різноманітних декоративних тварин: папуг, амадиною, канарок, водних і сухопутних черепах, акваріумних рибок, шпорцевих жаб, морських свинок, хом'ячків, піщанок, декоративних щурів і кроликів. Безумовно, все це господарство щоденно потребує в годуванні. Для цього юннати використовують різноманітні овочі, зерно, хлібобулочні вироби, фрукти, каші, куряче яйце, і навіть свіже м'ясо. Для акваріумних рибок набувають спеціальні сухі корми і живий корм "мотиль".

Для того, щоб забезпечити найнеобхіднішими овочевими кормами своїх підопічних, вихованці гуртків станції юннатів вирощують і заготовляють їх на своєму дослідній ділянці. Але, на жаль, посушливе літо і відсутність поливу не дали очікуваного врожаю. Нині відчувається брак кормів для життєзабезпечення тварин. Приємно відзначити, що учнівський колектив загальноосвітньої школи № 11 передав живому куточку найбільша кількість кормів для утримання тварин у зоолабораторіі. Координаторами загальношкільної акції виступили завуч з навчально-виховної роботи Клименко С. А. та педагог-організатор Ерохова Л.В., які злагоджено організували цю роботу не лише серед учнів початкової школи, а також дітей середніх класів та старшокласників. Особливу подяку юннати висловлюють учневі 10-А класу Польовик Артему. Його особистий внесок був найбільш вагомим.

За виявлену турботу і гуманне ставлення до живої природи - мешканцям живого куточка, учнівський колектив школи № 11 і її учень Польовик Артем нагороджені грамотами станції юних натуралістів. Крім цього, всіх учасників акції на канікулах юні зоологи запросили відвідати з екскурсіями зоолабораторію "Живий куточок" і лабораторію "Зимовий сад". Учнів та всіх гостей станції юннатів чекають захоплюючі і пізнавальні екскурсії, які наблизять всіх до прекрасного світу живої природи.

Юннати будуть вдячні всім бажаючим, хто відгукнеться на їх прохання допомогти кормами їх підопічним і раді будуть прийняти всіх на станції юннатів за адресою вул. Депутатська, 6-А з 9.00 до 17.00, крім неділі.

 

Завідувач зоолабораторіі
"Куточок живої природи"
станції юних натуралістів
Олександр Бадрак.
Станція Юних Натуралістів
Переглядів: 2734 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 1
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: