25.4.2024, 12:38
Головна » 2017 » نوفمبر » 19 » Лелека – під опікою шосткинських юннатів і не тільки…
Лелека – під опікою шосткинських юннатів і не тільки…

Лелека

Вже майже як два місяці на міській станції юних натуралістів у місті Шостка оселився лелека. В свій час він не зміг відлетіти у вирій разом зі своїми сородичами, оскільки був травмований при зіткненні з лінією електропередачі. Саме тому що птах потребував допомоги, працівники шосткинської служби МНС привезли бідолашного лелеку на утримання до станції юннатів.

Це вже другий випадок, коли юннатам довелось брати лелек під свою опіку. Перший з них був дуже вдалий, оскільки молодого птаха, який випав з гнізда під час буревію вдалось виходити впродовж літа, а восени він встав на крило. Звикнувши до людей птах тричі прилітав на територію станції юннатів, де його підгодовували, поки остаточно не відлетів у вирій.

Прогодуватися нинішньому лелеці, який звісно залишиться зимувати віднайшлись і добрі люди. Особливу увагу до птаха проявили учні загальноосвітньої школи №11 разом з батьками, зокрема учні 4-А класу (вчитель Левченко Лариса Олександрівна). Багато з мешканців нашого міста, хто дізнався про перебування лелеки, на станцію юннатів приходять не з пустими руками, приносять рибу чи навіть кошти, на які купується їжа лелеці.

Лелека у місті Шостка

Згодом лелеку стали випускати з вольєру і він залюбки прогулювався по території, тренував свої крила для польотів, пробував злітати, але для цього, як виявилось, сил не достатньо. На днях лелека піднявся у небо але далеко не пролетів. Його помітили на вулиці Крилова біля будинку №3. Господарі дому підібрали птаха і виявили бажання утримувати його увесь зимовий період у себе, оскільки мають вільне тепле господарське приміщення. Юннати погодились на таку пропозицію, дізнавшись про кращі умови утримання птаха. Та все ж свого підопічного без уваги і допомоги не полишили. Відтепер щотижня лелеці передають куплену на ринку свіжу рибу і ту, що приносять небайдужі жителі міста.

Сподіваємось що птах, комфортно перезимує, набереться сил, а весною, самостійно, зможе оселитись в природному середовищі.

Серед людей прийнято, що чужої біди не буває, завжди хтось протягне руку і прийде на допомогу в скрутну годину. Будьмо чуйними і добродушними не тільки до себе, але й до братів наших менших. Вихованці та працівники станції будуть дуже вдячні всім, хто допоможе кормами нашому лелеці.

Вихованці гуртка «Юний зоолог» та його керівник Олександр Бадрак.

Переглядів: 1756 | Дата: Рейтинг: 4.4/5| Оцінили: 7
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: