25.4.2024, 18:25
Головна » 2011 » ديسمبر » 14 » Клуб вихідного дня "Позашкільник"
Клуб вихідного дня "Позашкільник"

Шостий рік поспіль. Як на міській станції юних натуралістів діє клуб вихідного дня «Позашкільник». Основною метою діяльності клубу визначено – організацію змістовного дозвілля і відпочинку дітей та учнівської молоді міста. Ця інноваційна форма виховної роботи спрямована на популяцію здорового способу життя підростаючого покоління, а також залучення дітей до різноманітних дозвілево - пізнавальних заходів.

Очолює клуб «Позашкільник» організатор культмасової і виховної роботи станції юннатів Остапенко Людмила Володимирівна, яка формує проект плану діяльності клубу та безпосередньо забезпечує проведення заходів. Для цього розроблено ряд маршрутів походів вихідного дня по рідному краю, з відвідуванням заказників і урочищ в осінньо та весняний періоди. Організовуються також тематичні екскурсії по музею «Світлиця», зоолабораторії «Куточок живої природи», лабораторії рослин закритого ґрунту «Зимовий сад». Під час роботи клубу щотижня в кожну суботу проводяться тематичні програми, як складаються з різноманітних ігрових і інтелектуально-пізнавальних заходів та змагань.



Гостями клубу є в основному учні міських шкіл, які не відвідують гуртки закладу. Крім того до клубу неодноразово приїздили учні сільських шкіл району, а також дитячого протитуберкульозного санаторію, реабілітаційного центру «Топольок». Нещодавно розважально-інтелектуальні ігри «Поклик джунглів» та «Знавці природи» були проведені для вихованців обласного соціального центру психологічної реабілітації дітей.

Такі форми масової роботи впливають на інтелектуальний, емоційний та духовний стан особистості. Забезпечують організацію культурного дозвілля дітей та підлітків, їх спілкування з однолітками.
Переглядів: 3398 | Дата: Рейтинг: 4.7/5| Оцінили: 7
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: