19.4.2024, 23:23
Головна » 2015 » نوفمبر » 10 » Хіміко-біологічний дослід
Хіміко-біологічний дослід

Юні біохіміки за роботою під наглядом компетентного керівника


В цьому навчальному році на станції юних натуралістів розпочав свою роботу новий гурток вищого рівня для старшокласників «Екологічна біохімія». Цей перспективний напрям очолила молодий спеціаліст Амельченко Марина Анатоліївна, викладач хімії, біології та екології. Заняття нового гуртка відбуваються досить цікаво та змістовно, крім теоретичної підготовки керівник організовує постановку різноманітних хіміко-біологічних дослідів.

Нещодавно вихованці гуртка провели масштабний дослід, метою якого було: дослідити наявність бактерій в повітрі седиментаційний методом Коха. Зразки повітря брались в закритих приміщеннях аптек, по вул. Кірова, Миру та на центральному бульварі.

За підтримки головного лаборанта бактеріологічної лабораторії СЕС, було виготовлено у стерильних умовах середовище для розвитку бактерій в чашках Петрі.

 


Отримані результати цього досліду засвідчили, що найбільша кількість бактерій спостерігалась в:
залах обслуговування ( посів 1400 колоній).
мийна зона аптеки ( 450 колоній).
стерилізаційна зона – бактерії відсутні.


Активними учасниками досліду стали вихованці: Ермоленко Олександр, Серга Евген, Додух Марія, Горобець Валерія, Горобець Дарина.

Всіх бажаючих учнів 8-11 класів, хто полюбляє хімію та біологію, хоче займатись дослідницькою роботою, чекають в гуртку «Екологічна біохімія» на станції юних натуралістів.

 

Переглядів: 1328 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 4
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: