20.4.2024, 08:02
Головна » 2016 » ديسمبر » 10 » Юні квітникарі Шостки стали переможцями конкурсу
Юні квітникарі Шостки стали переможцями конкурсу

Створення вихованцями гуртка «Юні квітникарі» ландшафтної композиції.

Завершився обласний етап Всеукраїнського конкурсу-огляду внутрішнього та зовнішнього озеленення навчальних закладів «Галерея кімнатних рослин», за підсумками якого юннати міста Шостка, вихованці гуртка «Юні квітникарі» (керівник Кохановська О.В.) посіли І місце.

Відповідно до Положення конкурсу-огляду діти разом з керівником гуртка розробили та реалізували проект «Ландшафт кам’янистої пустелі» з зовнішнього озеленення у квітково-декоративному відділку навчально-дослідної земельної ділянки. У створенні композиції ландшафтного дизайну, що нагадував кам’янисту пустелю, юні квітникарі використали рослини сукулентної групи – кактуси (ехінопсиси, церіуси, опунції), які розмістили у контейнерах та задекорували природним камінням піщаника. Крім того, в композиції чільне місце посіли дві рослини зимостійкої опунції, які вже зростали на даному місті впродовж 5 років. Сам факт, що кактус зимує в умовах м. Шостки і навіть квітне в літній період, привернув неабияку увагу членів журі вищезазначеного конкурсу.

У квітково-декоративному відділку навчально-дослідної земельної ділянк

Слід додати, що робота по введенню в культуру кактусів у відкритому ґрунті в умовах Півночі України юннатами проводилась не один рік і завершилась успіхом.  Тож, тепер можна з певністю сказати, що й кактуси можуть зростати на квітниках нашого міста.

 

Сергій Корнієнко,

директор станції юннатів. 

Переглядів: 3054 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 1
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: