19.4.2024, 16:46
Головна » 2021 » يونيو » 23 » Фармакогностичний ковортинг «Вивчаємо і досліджуємо лікарські рослини радіопротекторної дії»
Фармакогностичний ковортинг «Вивчаємо і досліджуємо лікарські рослини радіопротекторної дії»

#СЮН #Шостка #фармакогностичний_практикум #коворкинг

#ПозашкілляСумщини_30_років_незалежностіУкраїни

 

Захист оргнанізму людини від пагубного впливу радіоактивних речовин належиь до числа: актуальних проблем екології та медицини після Чорнобильської катастрофи. Оскільки наш Поліський край теж зазнав Чорнобильського лиха, юннати поставили перед собою завдання дослідити, як можна запобігти згубному впливу радіонуклідів, використовуючи цілющі властивості рослин радіопротектрної дії.

Саме з цією метою для студентів медичного коледжу було проведено фармакогностичний ковортинг «Вивчаємо і досліджуємо лікарські рослини радіопротекторної дії». Нині у відділку рослин радіопротекторної дії зростає понад 40 видів цілющих рослин. Упродовж останніх двох років юннати отримали садивний матеріал левзеї сафлоровидної, залізняка степового та ввели в культуру родовик лікарський, перстач прямостоячий та любку дволисту.

Щороку протягом літа та осені юннати заготовляють лікарську сировину з рослин-радіопротекторів, збирають з них насіння, яке у подальшому поширюють серед населення міста Шостки і району.

Переглядів: 682 | Дата: Рейтинг: 2.5/5| Оцінили: 2
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: