20.4.2024, 18:37
Головна » 2016 » سبتمبر » 26 » Еколого-освітня та науково-дослідна діяльність школярів
Еколого-освітня та науково-дослідна діяльність школярів


Нещодавно в місті Новгород-Сіверському відбувся регіональний семінар-практикум «Еколого-освітня та науково-дослідна діяльність школярів на базі природоохоронних територій», участь в якому взяли вихованці гуртка «Основи фізіології рослин» Шосткинської міської станції юних натуралістів Воробйова Поліна, Остапенко Юлія, Додух Марія, керівник гуртка Кохановська Оксана Василівна, культорганізатор Остапенко Людмила Володимирівна та вчитель біології ШСШ№1 Пилипенко Наталія Миколаївна.

Цей захід було організовано Національним природним парком «Деснянсько-Старогутським», відділом освіти Новгород-Сіверської районної державної адміністрації та Мезинським національним природним парком з метою обміну досвіду роботи з організації та проведення еколого-освітньої дослідницької роботи серед учнівської молоді.

 

 

В ході проведення семінару практикуму старший науковий співробітник НПП «Деснянсько-Старогутський» Сергій Панченко презентував елементи дослідницької роботи для молоді у галузі екології та біології, що може організовуватись на базі природоохоронних територій. Крім того під його керівництвом відбулось практичне заняття з вимірювання стовбура, крони, височини вікового дерева. Дана методика використовується при паспортизації старовікових дерев з метою їх подальшого збереження і надання охоронного статусу ботанічної пам’ятки природи. Саме ця робота найбільш зацікавила шосткинську делегацію оскільки вихованці станції юннатів реалізують проект з вивчення та охорони вікових дерев на території міста Шостки.

В роботі семінару практикуму взяли участь науковці біологи з Києва Олександр Соколенко, Дмитро Демченко та Вікторія Іванець яка ще і презентувала свій творчий доробок у музею «Слово о полку Ігоревім», колекцію писанок.

Наприкінці роботи семінару практикуму шосткинською делегацією було запропоновано провести науково-практичну конференцію на базі станції юннатів з теми «Залучення громадськості за спостереженням стану довкілля» за участю київських науковців та одного з головних організаторів семінару-практикуму Панченка Сергія Михайловича для вчителів біології та учнів старших класів, які займаються в системі МАН з біологічного профілю.

Переглядів: 1180 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 2
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: