19.4.2024, 01:39
Головна » 2015 » أوكتوبر » 16 » Екологічна свідомість та екологічний підхід
Екологічна свідомість та екологічний підхід

Великого значення в процесі організації еколого-натуралістичного навчання і виховання на міській станції юннатів набуває завдання по формуванню екологічної свідомості підростаючого покоління,їх правильного ставлення до довкілля і середовища, в якому ми живемо. Цікавий проект з екологічної тематики розробили вихованці гуртка "Знавці рослин", керівником якого є Мужило Віктор Іванович. Назва проекту "Листя дерев – органічний ресурс для ґрунту". Головне завдання проекту – підвищення якості ґрунту на території навчально-дослідної ділянки станції юних натуралістів.


Зараз триває практична робота з реалізації завдань даного проекту . Шляхом утилізації опалого листя з дерев, які зростають на території станції юннатів створюється відповідний запас органічного природного матеріалу. Вихованці гуртка збирають листя і складують його у відведеному спеціально облаштованому місці, аби отримати компост – так званий листяний ґрунт, який у подальшому через один рік планують використовувати як органічне добриво на квітниках та ділянках з овочевими культурами.
 

Юні натуралісти закликають мешканців міста цієї осені не спалювати опале листя, а утилізувати його щоб отримати поживний компостний субстрат.

 


Юннати впевнені, що зберігаючи чистоту довкілля вони вносять свою лепту у поліпшення стану навколишнього середовища. Дізнатись більше про характиристки грунтів шосткинскього району ви зможете звернушвись за посиланням

 

Переглядів: 1029 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 9
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: