27.4.2024, 01:22
Головна » 2016 » أبريل » 15 » Диплом І ступеня у Шосткинських юннатів
Диплом І ступеня у Шосткинських юннатів


Згідно з планом Всеукраїнських та міжнародних очно-заочних масових заходів з учнівською та студентською молоддю Міністерства освіти і науки України у 2015 році Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді було проведено Всеукраїнський конкурс навчально-дослідних земельних ділянок (НДЗД). Даний конкурс проводився з метою розвитку мережі НДЗД у загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах України, підвищення ефективності та якості дослідницької роботи в галузі ботаніки та рослинництва, задоволення потреб учнів у професійному самовизначенні, залучення їх до практичної діяльності.

У конкурсі взяли участь  представники з 22 областей України, у тому числі і Шосткинська станція юних натуралістів.

Подані на конкурс матеріали оцінювались за такими критеріями:

  • відповідність організації роботи учнів на навчально-дослідній земельній ділянці Положенню про НДЗД;
  • оригінальність проекту розвитку НДЗД;
  • наукова і методична досконалість дослідницьких напрацювань вихованців і педагогів4
  • наявність колекційного фонду;
  • можливість впровадження результатів дослідів у практику (ландшафтний дизайн, квітникарство, рослинництво);
  • обізнаність і володіння сучасними екологічно безпечними технологіями вирощування сільськогосподарських культур.

 


 

Не дивлячись на невелику територію земельної ділянки шосткинської станції юннатів тут зібрана значна колекція різноманітних видів рослин, у тому числі інтродуцентів, чисельність якої сягає понад 200 видів. Шосткинські юннати вирощують у відкритому ґрунті кактус опунцію, який витримує наші поліські морози. Навчально-дослідна земельна ділянка є базою для проведення еколого-польової практики для учнів 7-8 класів загальноосвітніх шкіл  та фармакологічної практики для студентів медичного училища. Також слід зазначити, що на базі закладу працює агрономічний факультет університету ІІІ віку.

Копітка праця педагогів та вихованців на навчально-дослідній земельній ділянці дає високі результати, про це засвідчив зазначений конкурс. Відповідно до рішення журі конкурсу Шосткинську міську станцію юних натуралістів нагороджено дипломом І ступеня Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, а завідувачку НДЗД Тетяну Несвітайло подякою. У числі переможців також Вінницька обласна станція юних натуралістів, Івано-Франківська міська дитяча екологічна станція та Березнянський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Чернігівської обласної ради.

 

Директор станції юннатів

Сергій Корнієнко

Переглядів: 1007 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 3
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: